Selfdefense & Protection stapt over!

Written by quantum. Posted in Uncategorized

Beste leden,

Als Selfdefense & Protection zijn wij met ingang van 1 januari 2013 aangesloten bij de IKM (International Krav Maga Federation), de Israëlische Federatie, die is opgericht met toestemming van
grootmeester Imi zelf, ter verspreiding van Krav Maga. Onze Israëlische Director Avi Moyal, het hoofd van de IKMF, was jarenlang directe student van grootmeester Imi. Het doel van de IKMF is de verspreiding van Krav Maga.

Vanaf 2008 is Dries van der Velden officieel begonnen als gecertificeerd instructeur bij Krav Maga Worldwide. Dit is een organisatie welke zich vooral in Amerika bezighoudt en ook sterk vertegenwoordigd is. Daarnaast heeft men locaties door geheel Europa, waaronder Nederland. In verband met de veramerikanisering, politieke belangen en een stagnatie van onze groei binnen het Krav Maga, hebben wij ervoor gekozen om van organisatie te veranderen.

Back to Israël:

De IKMF behoort tot de grootste organisatie ter wereld en staat kwalitatief hoog in het vaandel. Door de veranderingen in de praktijk en het inspelen op nieuwe situaties, alsmede de structuur van de organisatie heeft Selfdefense & Protection besloten zich aan te sluiten bij de IKMF.
De International Krav Maga Federation (IKMF) is in 1996 door vooraanstaande Krav Maga-experts opgericht om het zelfverdediging-systeem Krav Maga wereldwijd bekend te maken. Het is de grootste Krav Maga-organisatie ter wereld, gevestigd in Israël. De voorzitter is Avi Moyal (Master level 1).
De IKMF zorgt onder meer voor:
– Nieuwe technieken en lesmethoden: zoals Kids Krav Maga en het integreren van specifieke training. Het kan ook voorkomen dat uit onderzoek of in de praktijk blijkt dat een techniek anders moet. Deze wordt dan aangepast en gecommuniceerd naar alle instructeurs.
– Opleiden, examineren en bijscholen van instructeurs: alle Krav Maga-instructeurs in Nederland gaan regelmatig naar centrale trainingen onder leiding van leden van het GIT Global Instructor Team uit Israël en andere landen wereldwijd, afgewisseld met high-levelled nationale instructeurs. Op die manier blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Krav Maga. Tijdens deze trainingen leggen ze ook regelmatig zelf examen af.
– Centrale examens afnemen: de examens voor bepaalde graden worden centraal afgenomen door een Israëlische topinstructeur. Zodoende wordt gewaarborgd dat iedereen dezelfde technieken gebruikt en er niet onbedoeld varianten worden toegepast die wellicht minder effectief zijn.
– Seminars, workshops en cursussen over de hele wereld voor particulieren, bedrijven, justitie, defensie en persoonsbeveiliging.

Selfdefense & Protection:

Bij Selfdefense & Protection vinden we de sfeer heel erg belangrijk. We trainen hard, met discipline en passie, met als doel ons weerbaar te maken voor de hedendaagse praktijk. Macho gedrag etc. wordt niet getolereerd. We zijn geen type Rambo’s en moet een ieder zich thuis voelen in een Selfdefense & Protection- / IKMF-familie.
De nadruk ligt bij ons op de kwaliteit van de technieken. Het gaat erom dat de technieken en reacties in je systeem zitten en dat bereik je door ervoor te zorgen dat de basis goed is. We hebben liever dat je weet wat je moet doen om veilig te zijn en te blijven, dan dat je zo snel mogelijk door de levels gaat. Immers, aan een vals gevoel van veiligheid heeft niemand iets. We herhalen regelmatig de basis (ter indicatie: zelfs de hoogste level instructeurs doen dit nog steeds) onder variërende druk en breiden die steeds uit naar de eisen van de level waarvoor je traint. De variërende druk passen wij toe d.m.v. diversen stress-drills. Krav Maga heeft als kenmerk dat we zoveel mogelijk dezelfde technieken gebruiken tegen verschillende problemen en elke uitbreiding van een techniek komt voort uit de basistechniek.
Om de kwaliteit van de IKMF te waarborgen zal onze instructeur Dries van der Velden van start gaan met de opleiding tot “Civil Instructor” bij de IKMF. Deze opleiding is verdeeld over 3 maal 9 dagen:

– Deel 1 : 9 – 17 februari
– Deel 2 : 9 – 17 maart
– Deel 3 : 13 – 17 april

Wij zullen er alles aan doen om de lessen die binnen deze periode vallen door te laten gaan.