Knife Fight met Frans Stroeven

Written by quantum. Posted in Uncategorized

Op 1 zondag 1 februari 2015, organiseert Protect Invest een seminar Knife Fight.
Frans Stroeven is een oud instructeur van Mario. Naast het trainen in Muay Thai en het instrueren van Muay Thai trainingen, trainde Mario Jeet Kune Do en Eskrima onder leiding van Frans Stroeven. In 2000 behaalde Mario zijn instructeurs diploma Eskrima. In 2001 koos Mario het pad definitief van Krav Maga. Tijdens diversen opleidingen in Israel zag Mario tijdens de trainingen vele aspecten terug komen van het Filipijnse mes vechten. Het beheersen van een mes is een onmisbare vaardigheid in realistische zelfverdediging.
“Every Martial Artist who wants to become a complete fighter should learn to master the knife…only when you know how to handle a knife you will be able to defend against a knife” “ Frans Stroeven “

Frans Stroeven

Frans Stroeven beoefend ruim 35 jaar verschillende vechtsporten. Vanaf zijn achttiende jaar begon Stroeven het mes vechten serieus te trainen Door zijn discipline, gedrevenheid en leergierigheid ontwikkelde Frans Stroeven uitstekende mes vaardigheden. Stroeven beoefende meerdere mes stijlen en daarvoor reisde hij regelmatig door de wereld om bij diverse experts te trainen. Onder meer werden de Filipijnen regelmatig bezocht. Hier maakte hij kennis met het Filipijns mes vechten. Stroeven trainde hier met verschillende Grootmeesters, bekend om hun mes technieken. Deze ervaringen hebben Stroeven geïnspireerd tot het bedenken van nieuwe innovatieve technieken. Zijn simpele en zeer effectieve technieken, worden vertaald in agressiviteit en snelheid en onderscheiden zich ten opzichte van elke andere stijl van mes vechten. Het WKFS heeft zich ontwikkeld tot een op zichzelf stand systeem.
Ontwikkelde technieken zijn realistisch en praktisch toe te passen. Overigens is dit kenmerkend voor de visie van Frans Stroeven, waarin ‘realisme’ centraal staat en ontwikkeling nooit stil staat. Op basis van nieuwe inzichten worden technieken toegevoegd of verlaten. Inmiddels is Frans Stroeven een begrip geworden in Martial Arts en staat hij wereldwijd bekend als expert in het gebruik van mes, stok en empty hand technieken.
Zowel binnen als buiten Europa wordt het door Frans Stroeven ontwikkelde mes vecht systeem toegepast en is opgenomen in trainingsprogramma’s. Niet alleen wordt WKFS door leerlingen wereldwijd beoefend maar ook wordt WKFS steeds vaker als mes vechtsysteem door professionele organisaties toegepast. Een mooi voorbeeld hiervan is dat het door Frans Stroeven ontwikkelde systeem aan onderdelen van het Filipijnse leger onderwezen wordt en wordt gebruikt door Braziliaanse commando-eenheden als aanvulling op hun training.

Bij PROTECT INVEST staat realisme centraal. Reden om deze grootmeester naar PI te halen.
De mes training van Frans Stroeven is een aanrader voor een ieder. Kom op zondag 1 februari naar Amsterdam om kennis te mogen maken met deze unieke grootmeester.

Locatie: USC Universum
Sciencepark 306 Amsterdam
Datum: Zondag 1 februari 2015
Tijdstip 10:00 uur t/m 13:00 uur
Prijs: 30 EUR
25 EUR (PI, IKMF, SEKAN leden)

TOT ZONDAG 1 FEB 2015